Ingredienser
Botten:
200 gram digestivekex
100 gram smält smör
Fyllning:
100 gram vit choklad
400 gram Philadelphia
250 gram vaniljkesella
1,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
3 st ägg
Garnering: Hallon, blåbär eller jordgubbar.
1. Värm ugnen till 175 grader. Smula kexen och häll på smält smör. Packa smulorna till en botten i en 24 cm form med löstagbar kant. Grädda i ca 10 min.
2. Ta ut bottnen och sänk ugnsvärmen till 150 grader. Bryt sönder och smält den vita chokladen över ett vattenbad. Vispa sammana Philadelphia, vaniljkesella och socker.
3. Rör ner chokladen och äggen. Häll smeten i formen och grädda i 30 min. Tårtan ska inte ta färg. Ta ut och låt den svalna.
Egentligen ska man ha en topping på också men jag tycker att det blir för mycket så jag kör så här. Jag brukar ställa den i frysen ett tag så den blir lite kall.
1 kommentar:
Åh, var det den du bjöd på på din födelsedag? I så fall kan jag intyga att den var/är underbar! :)
Pusse
Skicka en kommentar